Till innehållet
christopherh

Stefans LIA på We Ahead

Stefan som gör praktik/LIA på We ahead beskriver sin upplevelse av detta.
21 november 2019
Två personer tittar på en skärm
Stefan handleds av Erik

Vem är jag?

Mitt namn är Stefan Larsson, jag går andra året på frontend-utbildningen på Nackademin.

En stor del av utbildningen baseras på “LIA-n” Lärande i arbete och det är därför viktigt att hitta en bra praktikplats!

Att gå ut på LIA tyckte jag var nervöst fast kul, du vet inte riktigt vad som förväntas av dig samt hur perioden kommer förlöpa.

Det jag förväntade mig var en strukturerad LIA-plan samt nära till hjälp ifall frågor uppstår under tiden. Jag tycker verkligen att mina förväntningar har överträffats.

Från första veckan kände jag ett varmt välkomnande, vi gick igenom LIA-planen och övergripande hur kommande veckor skulle se ut.

Vi har avsatt utbildningstid varje vecka med olika utvecklare som går igenom ämnen efter LIA-planen.

Varje vecka har vi också en PT-timme då du får sitta med en senior utvecklare där du får möjlighet att få svar på frågor eller funderingar som uppstått under veckan.

Jag känner mig jättenöjd och kan verkligen rekommendera att söka till We Ahead, ett riktigt trevligt gäng med hög kompetens där du får jobba med tekniker i framkant.

Hur går ansökan till?

Du visar ditt intresse genom att kontakta [We ahead](https://karriar.weahead.se/), därefter följer ett ansökningstest och beroende på resultatet kan detta resultera i en intervju.

Testet är 3 timmar på distans och består av två delar, html/css är den ena delen och javascript är den andra.

Eftersom jag var sen med ansökan var antagningsprocessen i slutskedet, därför behövde min intervju bli av på datumet som var satt. Jag hade förhinder på den dagen, We Ahead var väldigt tillmötesgående och lät mig gör en distansintervju.

När sökte jag?

Jag kom i kontakt med We Ahead genom vår branschdag vi har på Nackademin där företag intresserade av studenter som ska ut på LIA kommer till.

Det är viktigt att vara ute i tid med ansökan men jag sökte rätt sent till We Ahead då jag inte var säker på att jag hade vad som krävdes för att komma in och få en plats.

Det jag vill säga är att försök och se vart det leder!

Hur kan vi hjälpa dig? Fyll i formuläret, mejla eller ring.

We ahead ABÅsögatan 119 Stockholm