Gå direkt till innehållet
Frida Stenbäck
Webbdesigner

Sofie och Frida besökte San Francisco för att gå på #SmashingConf, en konferens skapad av Smashing Magazine med fokus på frontend och UX. Vi blev även inbjudna på Warm up party på Mozillas kontor i San Francisco.

Warm up party @Mozilla

Kvällen innan konferensen bjöd Mozilla in till Warm up party med mingel och lightning talks. Kvällens höjdpunkter var:

  • Cupcakes
  • Nachos
  • Mozilla Vending machine
  • Free drinks
  • ...och lightning-talksen 😇

mozilla-warm-up

CSS Shapes och Clip-Path by Mandy Kerr

Om du har saknat möjlighet att vara kreativ med text på nätet så ska du läsa mer om Mandy Kerr, Mästare på CSS Shapes och Clip-Path. Hon visade oss hur man kunde använda dessa verktyg på ett meningsfullt och kreativt sätt och att det äntligen börjar komma bättre stöd för dem i flera webbläsare.

Skärmavbild 2019-05-28 kl. 11.24.28 https://codepen.io/mandymichael/pen/BWyYYP

Skärmavbild 2019-05-28 kl. 11.25.33 https://codepen.io/mandymichael/pen/MpKyvX

Axe-Pro: A New Kind of Accessibility Tool by April Ellsey

Axe-pro (beta) är ett mer avancerat automatiserat testverktyg för tillgänglighet skapat av Deque. Verktyget ger hintar om vad som behöver justeras på den webbsida som testas, för att öka tillgängligheten. Det går att testa hela eller delar av webbplatser. Det slutgiltiliga resultatet sammanställs i en rapport med eventuella åtgärder. Vi tyckte det verkade vara ett smidigt sätt att få koll på om man uppnått kraven för användarvänlighet tidigt i utvecklingsprocessen.

What's New at Mozilla by Ali Spivak

Mozilla har de senaste åren lagt mycket fokus på att förbättra deras devtools för utvecklare. Några saker som de fått mycket positiv feedback på är: snapshots av noder, CSS grids support och synliggörandet av det i DOM:en, deras hover-mätverktyg för noder och numera även möjligheten att använda ett “klicka och dra”- verktyg istället för att skriva in koordinater i clip paths. Detta hyllade givetvis Mandy Kerr Mozilla extra för.

The shape path editor

Uppdaterad:
2019-06-03
Publicerad:
2019-06-03
karriär