Gå direkt till innehållet
Christopher Hayward
VD

atg.se - konsultuppdrag

Vad?

Konsulter från We Ahead utvecklade flera olika funktioner och visuella effekter på atg.se.

Ett av de för tiden banbrytande initiativen var ATG VR RACING https://www.atg.se/vr/trav som skapades genom att koda upp helt nya komponenter för att motsvara de krav som ställdes på prestanda, funktion och utseende.

Mer om ATG:

ATG:s uppdrag är att trygga den långsiktiga utvecklingen för trav- och galoppsporten genom att erbjuda spel på ett ansvarsfullt sätt. Uppdraget är formulerat av våra ägare, trav- och galoppsporten, och staten – som reglererar vår verksamhet.

Det finns 36 tävlingsarenor för trav- och galoppsport i Sverige. Över 1 800 000 besök görs på trav- och galoppbanor varje år, där V75 lockar runt 7 000 personer i genomsnitt varje lördag. Det körs travlopp 364 dagar om året, och det körs närmare 20 000 lopp per år som vi tar spel på. Tillsammans med tv- och webbsändningar, gör det travet till en av Sveriges största arenaidrotter.

Hos ATG hittar du starka varumärken som V75 och Harry Boy. ATG har erbjudit spel på hästar till svenska folket sedan 1974 och är det enda spelbolaget som har tillstånd att bedriva spel på hästar i Sverige.

ATG ägs av trav- och galoppsporten så det finns inga privata vinstintressen. Det betyder att hela överskottet på 1,8 miljarder kronor (2017) går tillbaka till hästsporten. ATG stöttar och sponsrar även andra hästnära projekt.

Spelansvaret är deras viktigaste hållbarhetsfråga. Alla som säljer deras produkter utbildas och certifieras i spelansvar i syfte att förhindra att enskilda personer får spelproblem.

Du hittar ATG och deras produkter hos drygt 2000 ombud, på 37 trav- och galoppbanor runt om i Sverige och i de digitala plattformarna.

Säkerhet är a och o i verksamheten. De följer en internationell ISO-standard för säkerhetsfrågor och har en compliance-funktion som bland annat jobbar för att förhindra bedrägerier och penningtvätt.

Lotteriinspektionen är den kontrollmyndighet som säkerställer att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och tillförlitlig. Myndigheten verkar för en sund och säker spelmarknad och ska bidra till ett minskat utbud av illegal spel- och lotteriverksamhet.

År 2000 startades dotterbolaget Kanal 75 som är ett produktionsbolag som sänder trav-sändningarna du ser i TV4, TV 12 och på ATG-Live.

Uppdaterad:
2018-10-03
Publicerad:
2018-06-14